under

Tea Tree – eterisk olja


TEA TREE ETERISK olja användes ursprungligen för att läka och rena sår. Den har en mild men kraftfull bakteriehämmande effekt och är verksam vid många slags infektioner. Tea – tree är numera en vanlig ingrediens i hudkrämer, tvålar, hudlotion och schampo.

TEA TREE kan användas vid sårbehandlingar, hudproblem, för att lindra feber, förkylning och vid olika barnsjukdomar. Den stimulerar immunförsvaret och kan användas som ett tonikum för hjärt-kärlsystemet samt vid chocktillstånd.

Tea Tree Oil Produktrekommendation:


Nova TTO Olja består av Tea Tree Olja, Aloe Vera och naturliga antioxidanter. Lämplig vid hudsprickor, insektsbett, klåda samt akne och oren hud. Antiseptisk. Oljan har unika egenskaper och kan användas outspädd på mindre hudområden. Nova TTO Olja innehåller 4,99% ren Tea Tree Oil, Aloe Vera, Druvkärnextrakt, naturlig C-vitamin och E-vitamin.

Egenskaper och Användningssätt

  • MENTALT/EMOTIONELLT: Vid nervös utmattning, chock.
  • FÖR ANDNINGSVÄGARNA: Vid förkylning, influensa, luftvägsinfektioner, bihåleinflammation, halsinfektioner, luftburna infektioner
  • FÖR MATSMÄLTNINGEN: Vid mag-tarminflammation.
  • FÖR CIRKULATIONEN: Stimulerande tonikum för hjärt/kärlsystemet och immunförsvaret.
  • UNDELIVSBESVÄR: Vid svampinfektioner och urinvägsinfektioner.
  • NATURLIG HUDVÅRD: Fotsvamp, muntorsk, akne, kylskador, vårtor, skär – och skrubbsår, vattkoppor, mjäll, munvatten och hudtvätt.
  • ÄVEN SOM: Massage, kompresser, krämer, bad sittbad, inhalering, luftrenare

OBS! Varning: Tee Tree kan ibland verka irriterande på huden och kan då blandas/lindras med lavendel för ett mildare effekt.

FAKTA>>

Latinskt namn:Melaleuca alternifolia
Typ av växt: Litet träd eller buske
Ursprung: Australien
Användbar växtdel: Blad och kvistar
Extraktionsmetod: Destillering med ånga
Beståndsdelar: Terpener, alkoholer, oxider
Doft: Frisk kamferdoft

Kommentar:
TEA TREE som begrepp och tea-tree eterisk olja är idag en av de vanligaste förekommande ingredienserna i hudvård vi känner till. Ursprunligen användes tea tre oljan framförallt som bakteriedödande medel, den ”glömdes” bort någon gång på 40 – talet men återkom med buller och bång i slutet av 80 – talet och används idag inom ett brett spektrum av hudvård och kroppsvård.

SOM HUDLÄKEMEDEL brukas den vanligtvis vid behandling mot lindriga aknebesvär, mot klåda vid fotsvamp och insektsbett. Du kommer säkerligen att hitta den avsedd för en hel del annat också, men detta är vad Tea Tree är registrerad för som naturläkemedel.

Tea Tree eterisk olja outspädd

Som outspädd eterisk olja stan används tea tree i flera syften: i princip allt som kan appliceras på huden för att motverka och lindra torr hud, bensår, hemorrojder, analklåda, underlivsklåda orsakad av bakterier eller svamp. Kompresser med tea tree kan användas på fuktiga och variga sår, inflammerad hud, akne och åderbråck. Intressant är att tea tree ingår som standardutrustning i australiska ambulansers kompresser för brännskador då den förebygger rodnader och blåsbildning och är smärtstillande.


Läs mer om andra eteriska oljor:

Powered by WordPress. Designed by WooThemes