under

Soil Association


SOIL ASSOCIATION betraktas rent allmänt som en synnerligen strikt och sträng standard för certifiering av ekologiska och naturlig varor. Och det är inte helt utan fog. En vara märkt med ”Soil Association Organic standards” måste minst innehålla 95 % ekologiska ingredienser. (Jämför exempelvis med ECOCERT som behöver innehålla 10% ekologiska ingredienser.)

DÄRUTÖVER FINNS det en annan variant av Soil Association märkning. Denna innebär att en vara som bär Soil Associations märke tillsammans med texten ”made with …% organic ingredients” måste som minimumkrav innehålla 70% ekologiska ingredienser. Resterande innehåll får inte innehålla genmodifierade substanser, så kallade GMO:s, och enbart vara av kemisk/syntetisk ursprung om ekologiska alternativ helt saknas eller om ingredienserna av forskning kan påvisas vara ha liten eller ingen inverkan alls på kropp och hälsa.

Spiezia Organics – Hudvård certifieriad av Soil Association

En av mina personlig favoriter bland tillverkare av ekologisk och naturlig hudvård är Spiezia Organics. Spiezia är dessutom ett av få företag som kan stoltsera med att vara 100%, alltigenom, certifierade av Soil Association.

4 fakta om Soil Association Certifiering

  • 1. The Soil Association startades 1946 av bönder i Storbrittannien som ville verka för en hållbar och miljövänlig produktion.
  • 2. Soil Association är i dag UK:s största ekologiska certifieringsorgan, och en av Europas mest välrenommerade för ekologisk hudvård.
  • 3.Soil Association har certifierat över 4500 producenter och företag.
  • 4. Soil Association gör kontinuerligt kontroller med avsikt att säkerställa så att deras certifieringsstandard upprätthålls. Vissa kontroller är inbokade, andra inspektioner görs utan att producenten eller företaget ifråga känner till något i förväg.

Powered by WordPress. Designed by WooThemes