under

Sheasmör – Sheasmörsolja


Köpa Sheasmör

Är du sugen på att testa på naturlig hudvård med Sheasmör som ingrediens kan jag rekommendera 100% Pures Bodybutters (finns i flera olika varianter.) Dessa produkter innehåller Sheasmör i kombination med flera andra naturliga ingredienser (exempelvis avocadosmör) som tillsammans bilder en härlig hudvårdsprodukt för återfuktning och revitalisering.

Gå till sidan för produkterna>>
Läs min recension av 100% Pure Bodybutters>>

Om Sheasmör och Sheasmörsolja

  • Eng: Sheabutter, Sheabutteroil
  • Latinskt namn: Butyrosspermum parkii
  • Ursprung: Afrika
  • Sammansättning: Fet olja
  • Syfte i hudvård: Återfuktande, mjukgörande, solskydd.
  • Typ: Passande för de flesta hudtyper.

Bakgrund och tillverkning av Sheasmör & Sheasmörsolja

SHEASMÖRET OCH OLJAN har sitt ursprung i det fascinerande sheaträdet, ett ständigt grönt träd som växer vilt och vanligtvis blir cirka 20 meter högt. Sheaträdet bär frukt först efter cirka 10 år men därefter är det minst sagt produktivt och kan alstra frukt i över 200 år. Sheaträdet blommor i början av året och bär frukt till sommaren.

SHEATRÄDET växer och trivs bäst i områden med lite regn och är vanligt förekommande i flera områden i Afrika. Själva smöret och oljan framställs från trädets frukter, som ”självfaller” från trädet när det mognat och därefter samlas upp från marken. Frukten både fermenteras och kokas för att blottlägga själva nöten, som först måste torkas innan den krossas för att få fram det åtråvärda smöret.

4 fakta om Sheasmör och sheasmörsolja

  • 1.Sheasmör har använts i Afrika i tusentals år som matfett, lampolja, i tvål och skyddande salvor.
  • 2. Smöret används till stor del som ingrediens i choklad, men på senare år har det blivit allt vanligare som ingrediens i olika kosmetiska produkter.
  • 3. Sheasmörsolja framställs genom att man reducerar mängden stearinsyra i Sheasmöret.
  • 4. 100 kg sheafrukt ger cirka 8 kg sheasmör, och själva sheanötet innehåller cirka 45% fett.

Mina reflektioner

SHEASMÖR ANVÄNDER jag regelbundet som hudvård, inte minst eftersom det är en ”produkt” från naturen med massor av egenskaper som gör huden gott, inte minst i extremväder och tillfällen när huden behöver en dos extra omsorg. Fin att använda på torra hudpartier, sprickor, bristningar och sår – gör huden snabbt smidig och återfuktad. Sheasmör innehåller även kanelsyraester som har en naturligt solskyddande effekt.

”Gör huden snabbt smidig och återfuktad”

SHEASMÖRSOLJAN har jag ingen egen erfarenhet av, men vet att den används regelbundet för behandling av torrt hår och känslig hårbotten. Man kan även blanda det med sesamolja och jojobaolja för en egen sololja som främjar hudens pigmentbildning.

Powered by WordPress. Designed by WooThemes