under

Om Certifiering


CERTIFIERING AV EKOLOGISK och naturlig hudvård är minst sagt en snårig djungel att reda i. Det finns idag massor av olika märkningar, garantier och snygga logotyper på våra hudvårdsprodukter som utlovar innehållsgarantier, trygga, miljövänliga och…ja, alldeles gudomligt förträffliga produkter. Men vad kan man som konsument egentligen vara säker på? Och vilka certifieringar är ”seriösa” (och vilka är bara ännu ett billigt marknadsföringsknep)?

Tips>>Skapa Ditt Eget Organ för Certifiering!

När jag själv började intressera mig för naturlig hudvård blev jag till en början alldeles virrig i knoppen av alla certifieringar hit och dit. Men det var bara att läsa på. Och förkovra sig. Ett bra tips är dock, om du är intresserad av att verkligen förstå vad dina hudvårdsprodukter innehåller, är att du lägger ner lite möda och energi på att lära dig läsa innehållsförteckningar. På så vis kommer du snart att bli ditt eget certifieringsorgan och utöva konsumentens makt på gräsrotsnivå: du köper bara hudvård med ett innehåll som du gillar!

4 Certifieringsorgan att läsa mer om

Här följer ett par certifieringsorgan som du sannolikt kommer stötta på ofta som konsument av ekologisk och naturlig hudvård.

BDIH: tyskt certifieringsorgan med riktlinjer för certifiering av naturkosmetik och hudvård, men även för mattillsatser och receptfria läkemedel.
Läs mer om BDIH >>

ECOCERT: en av de största organisationerna för certifiering av naturlig och ekologisk hudvård, inte minst vanligt förekommande bland svenkstillverkade hudvårdsprodukter.
Läs mer om ECOCERT >>

NaTrue: ett certifieringsorgan vars huvudsakliga mål är att samla alla ekologiska certifieringar till en enda internationell standard, men också att sprida medvetenhet om naturlig konsumtion till människor över hela världen.
Läs mer om NaTrue >>

SOIL ASSOCIATION: grundades av bönder i UK för över ett halv sekel sedan och är en synnerligen strikt och sträng standard för certifiering av ekologiska och naturlig varor. Även en av våra mest välrenommerade och konsumentvänliga certifieringar.
Läs mer om Soil Association >>

Powered by WordPress. Designed by WooThemes