under

Nattljusolja


Köpa Nattljusolja

Är du sugen på att prova på nattljusolja kan jag rekommendera Crearomes kallpressade nattljusaolja 9% för 85 kr. Såhär beskriver Crearome själva sin produkt: ”Crearome Nattljusolja 9% Kallpressad har E-vitamin som är tillsatt för längre hållbarhet. Denna nattljusolja används främst som kosttillskott i stället för olika kapslar som finns på marknaden. Nattljusoljan hjälper hudens celler att bli stabila och starka. Oljan används vid hudproblem och torr hud. Sitter du vid en dator hela dagarna, är nattljusoljan bra för dig. Den passar fint på livlös hud som saknar elasticitet, och i en rynkhämmande crème för ansiktet – för att förebygga hudens åldringsprocess. Har du mjällproblem, skall du testa nattljusolja.

Gå till sidan för Nattljusolja>>
Gå till sidan för vegetabiliska oljor>>

Om nattljusolja

  • Eng: Evening primrose oil
  • Latinskt namn: Oenothera biennis
  • Ursprung: Nordamerika
  • Sammansättning: Torr olja
  • Syfte i hudvård: Läkande, anti-age, rynkhämmande
  • Typ: Passar torr hud, problemhud, mot eksem

Bakgrund och tillverkning av Nattljusolja

NATTLJUSOLJA och växten nattljus kommer från dunörtväxterna. Det är en så kallad ettårig växt med härstämning från Nordamerika, där den alltjämt växer i vilt tillstånd. Idag finns den även vilt i Europa, och är inte helt ovanlig även i svenska trädgårdar. En vanlig fråga är varför blomman heter ”nattljus” och svaret är faktiskt rent estetiskt betingat: blomman är nämligen som vackrast och mest effektfull just på natten.

Idag odlas nattljus för kommersiellt bruk framförallt i Storbrittanien och Kina. Själva oljan framställs av växtens fröer som innehåller ungefär 25% olja, en substans som därtill är speciellt rik på fleromättade, hälsosamma fettsyror. Framställningssätter varierar; kallpressning, extrahering och varmpressning förekommer.

4 fakta om Nattljusolja

  • 1. Nattljusolja är en känslig olja och ska alltid förvaras i mörk flaska i kylskåp.
  • 2. Oljan är utmärkt som anti-aging olja och hämmar uppkomsten av rynkor.
  • 3. Vill man använda nattljusolja som kosttillskott kan man med fördel konsumera ett par ml av den kallpressade oljan varje dag. (Vilket blir mycket billigare än att köpa kapslar.)
  • 4. Känd för att förebygga förekomsten av mjäll.

Mina reflektioner

JAG TÄNKER PÅ NATTLJUSOLJA dels som en bra kosttillskott, eftersom den innehåller mängder av näringsrika fleromättade fettsyror, och dels som en viktig ingrediens i naturlig hudård med ambitioner att vara rynkhämmande och ”anti-age”. Över huvud taget är det här en fascinerande vegetabilisk olja.

”Torr olja som absorberas blixtsnabbt av huden”

Att det är en riktigt torr olja, gör att huden absorberar den blixsnabbt, vilket gör den till en bra ingrediens och olja att bruka vid torr, livlös hud. Själv använder jag den ofta på vintern då jag behöver ge mig hud en extra omvårdnad och uppmärksamhet i kylan.

Powered by WordPress. Designed by WooThemes