under

Weleda Iris Hydrating Ansiktsmask


WELEDA EKOLOGISK och naturlig hudvård är ett av världens mest kända varumärken inom sin nisch (Weleda finns idag i 51 länder). Företaget grundades för 90 år sen i Schweiz och har sin utgångspunkt i antroposofisk medicin. Principen bakom Weledas hudvård är att hjälpa och stödja hudens egens förmåga till revilitisering och förmåga till självläkning. Ingredienserna i hudvårdsprodukten är till stor del ekologiska odlade, alltid naturliga. Samtliga Weledas hudvårdsprodukter undgår successivt certifiering av NATRUE, en oberoende, icke – vinstdrivande organisation för ekologisk certifiering.

DEN HÄR ANSIKTSMASKEN, Weleda Iris Hydrating Masque, har sin bas i vegetabiliska oljor, tongivande är jojobaolja och mandelolja. Det är i första hand en fuktgivande ansiktsmask (tidigare har jag testat rengörande masker, såsom Stem Organics ansiktsmask och Luxsit ansiktsmask) och främst tänkt som ett komplement till den dagliga hudvården. Framförallt när huden känns torr och trist och behöver en extra boost energi.

Produktbeskrivning:
ENLIGT VAD DET står i produktbladet så avser Weleda Iris Hydrating Ansiktsmask främst bidra med två saker:

  • Att mjukgöra och stärka hudens egna naturliga fetter
  • Att stärka huden så att den bättre kan stå emot torr luft

Irisrotextrakt tillsammans med gurkextrakt hjälper huden att preservera optimal fuktnivå samtidigt som huden svalkas och och lugnas. Syftet med ansiktsmasken är såväl direkt hjälpande som proaktivt. Den ger omedelbar återfuktning samtidigt som den hjälper till att skydda huden mot uttorkning.

Användning:
RENGÖR FÖRST ansikte och hals noga med ljummet vatten. Smörj masken med rena fingertoppar i lätta cirkelrörelser på ansikte och hals. Undvik som vanligt vid applicerar av ansiktsmasker den tunna huden under ögonen. Låt masken sitta mellan 15-20 minuter. Toppa vid behov med gurkskivor på ögonen för en extra eye-skin-boost. Skölj med ljummet vatten och torka med ren handduk.

Doft:
Estetik:
Effektivitet::
Totalbetyg:
MINA REFLEKTIONER:
NÄÄÄ, DET HÄR var faktiskt en bra bit under min förväntningar. Spotant känner jag att med dryga 90 års erfarenhet i bagaget borde Weleda klara av att tåta ihop en bättre ansiktsmask än den här. Estetisk har jag aldrig gått igång på Weledas trist budgetförpackningar och bleka klämtuber, men innehållet har jag haft desto större krav på. Och den här ansiktsmasken…är bara OK. Pikanta, lite småstickande aromer från limonene och citronellol drar ner doftbetyget samtidigt som min hud inte känns speciellt återfuktad efter 20 minuters användning. Jag tror inte jag kommer köpa den här igen.
INGREDIENSER
Vatten, glycerin, alkohol, trollhasseldestillat, mandelolja, fettsyraglycerid, lysolecithin, jojobaolja, brunalg, gurkextrakt, irisrotextrakt, björkbarksextrakt, lera, äkta eteriska oljor, limonene, linalool, citronellol, geraniol, citral, eugenol.