under

Stem Organics Cleansing Milk, ansiktsrengöring


STEM ORGANICS är ett etablerat varumärke för naturlig hudvård och enligt min erfarenhet speciellt omhuldad bland ”hardcore” – veganer och grupper som tar hudvård på stort allvar. Jag har tidigare bara testat Stem Organics hemma hos kompisar, men alltid varit nyfiken på mer. Stem Organics tillverkas i Australien och är framtagna med hjälp av kemister som är specialiserade på ekologisk hudvård. Kakadu plommon och andra sällsynta ingredienser från Australien används för att skapa unika hudvårdsprodukter med anti-age egenskaper.

Produktbeskrivning:
STEM ORGANICS CLEANSING milk är en ansiktsrengöring och rengöringsmjölk för alla hudtyper. Tar, enligt produktbladet, effektivt bort smuts, make-up och döda hudceller. Produkten är djuprengörande utan att torka ut och störa hudens naturlig pH-balans. Basen i rengöringen är ekologisk jojoba-olja som rengör huden utan att göra den fet och oljig. Andra tongivande ingredienser är ekologisk aloe och ekologisk kamomill som lugnar huden. Precis som alla produkter från Stem Organics innehåller den här granatäppleextrakt som är rikt på antioxidanter.

Användning:
STEM ORGANICS ansiktsrengöring masserar du försiktigt in i huden med med lätta cirkulära rörelser, (enligt anmärkning produktbladet: glöm inte områdena kring hårfästet och runt näsan). Sedan sköljer du med ljummet vatten och torkar huden försiktigt.

Doft:
Estetik:
Effektivitet::
Totalbetyg:
MINA REFLEKTIONER:
JAG ÄR FÖRVÅNAD. Hade ärligt talat inte sådär jättehöga förväntningar på den här ansiktsrengöringen, men den var…ja, en riktigt trevlig bekantskap. Förvisso har jag alltid ansett att de här ”vegan/apotek/medicin”-aktiga-förpackningarna innefattar allt som jag inte gillar med ”naturlig hudvård” (ugly!), men jag kan ha överseende med detta när innehållet levererar både effektivitet och behaglighet på samma gång. Jag testade att tvätta bort en full-scale festmakeup med den här ansiktsrengöringen, och det funkade alldeles utmärkt. Huden var lugn och mjuk efteråt, och inga starka dofter som irriterade. Mersmak!

INGREDIENSER
Organic Aloe Barbadensis Extract, Vegetable Glycerin, Purified Aqua, Coco Glucoside (vegetable), Vegetable Emulsifying Wax, Glycerol Monostearate, Organic Jojoba Oil, Vitamin E Tocopherol, Organic Horse Chestnut Extract, Guar Gum, Organic Echinacea Purpurea Extract, Kakadu Plum Extract, Pomegranate Extract, Organic Olive Leaf Extract, Tasmanian Kelp Extract, Organic Mandarin Essential Oil, Sodium Hydroxy- melthylglycinate (amino acid derived preservative), Tangerine Essential Oil, Organic Chamomile Essential Oil, Angelsword Bush Essence, Limonene