under

Stem Organics, Ansiktsmask


STEM ORGANICS Perfect Complexion är det fullständiga namnet för den här ansiktsmasken och, så vitt förstått, den enda ansiktsmasken i företagets hudvårdsserie över huvud taget.

Mina erfarenheter från Stem Organics naturliga hudvård är ganska så ringa. Sist testade jag Stem Organics ansiktsrengöring med bra resultat vilket gav mersmak. Stem Organics är förövrigt ett företag från Australiens och beskriver själva sin hudvårdsfilosofi som ”etiska hudvårdsprodukter med effektiva naturliga och ekologiska ingredienser”. Samtliga hudvårdsprodukter tillverkas i Australien och är framtagna av specialister på ekologisk och naturlig hudvård.

Produktbeskrivning:
DENNA ANSIKTSMASK lägger fokus på en kombination av C-vitamin, kaolin och kolloidalt havremjöl och är avsedd att passa alla hudtyper. Beskrivs som djuprengörande och multifunktionell med proaktiva egenskaper för att motverka rynkor, blemmor, linjer och ojämna hudtoner. Det ska också nämnas att detta är en ansiktsmask i pulverform, avsedd att blandas med vatten innan användning.

Användning:
DU BÖRJAR MED att blanda ut pulvret noggrant i vatten. 1 tesked av pulvret tillsammans med 3 teskedar vatten är standardmåtten. (Använd en hög skål för att undvika spill och kladd när du blandar.) Föredrar du en tjockare konsistens på masken kan du blanda 1+2 istället. Därefter masserar du in masken över ansikte och hals. Undvik (precis som vanligt…) att smörja under ögonen. Sen låter du ansiktsmasken verka i ungefär 10-15 minuter. Avsluta med att skölja med vatten.

Doft:
Estetik:
Effektivitet::
Totalbetyg:
MINA REFLEKTIONER:
JAG TYCKTE OM den här ansiktsmasken. I jämförelse med exempelvis Luxsit ansiktsmask var känslan av rengöring och peeling inte lika påtaglig, utan här talar vi om en mildare, snällare, mer harmonisk och skonsam ansiktsmask. Vilket passar utmärkt när du mest vill ge huden lite extra omsorg, utan att torka ut den. Eftersom man blandar masken själv, finns det även möjligheter att anpassa effekten efter din hudtyp: har du känslig hud blandar du följaktligen bara mer vatten.
INGREDIENSER
Aqua, Glycerine, Bentonite, Cetea ryl olivate, Sorbitan olivate, Salix alba bark extract,Cetyl palmitate, Kaolin,Colloidal avena sativa Olea europea leaf extract,Sorbitan palmitate, Xanthan gum, Citric acid, Sodium dehydroacetate, Potassium sorbate, Fragrance/ Perfume(essential oils), Citral, Limonene, Linalool.