under

Oliva by CCS Bodybutter ECO


OLIVA BY CSS (Clean Chemical Sweden ) är ett svenskt hudvårdskoncept som ganska nyligen hittat in i mitt badrumsskåp (jag älskar förövrigt CSS foundation…men mer om det någon annan gång) Säkerligen känner du igen CCS produkter från Apoteket, där man sålt allt från Bamses solkräm till rena läkemedel under många år. ”Oliva” är däremot en hudvårdsserie med totalfokus på ekologiska och naturliga ingredienser; och precis som namnet avslöjar är det olivoljan som är stjärnan bland ingredienserna.

OLIVA BY CCS Bodybutter eco är, precis som de övriga produkterna i sortimentet, fri från parabener och mineralolja. Istället är basen uppbyggd med vegetabiliska oljor och andra naturliga ingredienser såsom olivolja, sheabutter och betain.

Produktbeskrivning:
I PRODUKTBLADET beskrivs denna bodybutter som en lyxig hudkräm för hela kroppen. Avsikten från CSS har varit att skapa ett rikt kroppssmör som ger fukt och näring för hela kroppen. Krämen är därtill rik på återfuktande ekologisk olivolja, mjukgörande sheasmör, kakaosmör och betain. Avsedd för torr till mycket torr hud.
Användning:
En Bodybutter behöver knappast någon vidlyftig instruktion för användning. Du smörjer helt enkelt den här kroppskrämen i så rikliga mängder som du känner för…på vilken del av din hud som du nu….ja, känner för. Givetvis i första hand på områden i trängande behov av fukt och ny vitalitet.

Doft:
Estetik:
Effektivitet::
Totalbetyg:
MINA REFLEKTIONER:
NU KÄNNER JAG MIG tråkig och förutsägbar. Blir fyra i totalbetyg, men jag tycker att en fyra är ganska intetsägande, så därför vill påpeka följande. Det här är en riktigt bra Bodybutter, även i jämförelse med creddig och dyr naturlig hudvård, men för under 100 kr är det här rena ramma fyndet för torr hud. Bra dofter, härlig konsistens och snabbverkande även på mycket torra hudpartier. Bland annat gjorde den underverk för min elefanthud på armbågarna, vilket bara det är en smärre sensation. Värd varenda krona!
INGREDIENSER
Aqua, Olea Europaea Fruit Oil, Butyrospermum Parkii, Glycerin, Cetyl Alcohol, Stearylalkohol, Hydrogenated Vegetable Oil, Theobroma Cacao Seed Butter, Betaine, Shea Butter Oleyl Esters, Glyceryl Stearate, Decyl Olive Esters, PEG-100 Stearate, Phenoxyethanol, Caprylyl Glycol, Tocopheryl Acetate, Parfum, Xanthan Gum