under

M Picaut Nourishing Cleanser, Ansiktsrengöring


M PICAUT är ett svenskt märke för ekologisk och naturlig hudvård, med bas i min egen hemstad Göteborg. Företagets grundare och eldsjäl Mette Picaut, är en före detta internationell fotomodell med utbildning inom kinesisk medicin och konstvetenskap. Och precis som grundaren själv är M Picaut ett varumärke med både intelligens och skönhet.

Jag gillar estetiken, innehållet och känslan av M Picaut. Och jag gillar att företaget inte följer ”mittfåran” av naturlig hudvård utan skapar egensinniga hudvårdsprodukter med spännande, innovativa kombinationer. För dig som är nyfiken på svenska naturlig hudvård, är det här ett märke att kolla in.

Produktbeskrivning:
M PICAUT NOURISHING CLEANSER är enligt produktbeskrivningen en rengöringscreme med ekologiska oljor och närande havtornsextrakt. Den här fri från tvål, sulfater & syntetiska tensider och passar alla hudtyper, särskilt torr, normal och känslig hy. Tar bort makeup och rengör huden utan att göra den torr eller irriterad. Har ett balanserande ph-värde på 5.5 (ungefär som hudens eget PH – värde).

Användning:
NÄR DU ANVÄNDER M Picaut Nourishing Cleanser rekommenderas att du rengör huden varsamt 2 gånger för att noggrant avlägsna smuts och fett och sedan för att rengöra på djupet. Massera huden försiktigt med uppåtgående, cirkulära rörelser (och som vanligt: med rena händer!). Därefter sköljer du noggrant med ljummet vatten.

Doft:
Estetik:
Effektivitet::
Totalbetyg:
MINA REFLEKTIONER:
DET HÄR GILLAR jag verkligen. En stark fyra i betyg, snudd på femma. Effektiv, mild och doftar ljuvligt. Förpackningen och den estetiska känslan överlag är mitt i prick enligt min smak, skön blandning av naturlighet och lyx. Den enda jag inte är helt supernöjd med är den något vattniga konsistensen. Jag gillar kompakt rengöring, och den här är något för slät, men i det stora hela: petitesser! Riktigt najs ansiktsrengöring och hudvård att använda dagligen, hela veckan lång.
INGREDIENSER
Aqua, HelianthusiAnnuus Hybrid Oill(Sunflower Oil),iGlyceryl Oleate, (Organic),lGlyceryl Stearate (SourceiOlive Oil) (Organic),lOlivoyl Hydrolyzed WheatlProtein (Source OliveiOil, Wheat) (Organic),lGlycerin (Source CoconutlOil) (Organic), SodiumiOlivoyl Glutamate (SourceiOlive Oil) (Organic),iRicinus Communis SeediOil (Castor SeediOil) (Organic), CetearyliAlcohol (Source CoconutiOil) Theobroma CacaoiSeed Butter (CacaoiButter) (Organic), Phenoxyethanoli(Source Aromatic Ether)iPotassium Sorbate …