under

M Picaut Precious Oil, Ansiktsolja


DAX FÖR ÄNNU en recension av naturlig, ekologisk hudvård från svenska M Picaut (recenserade för inte så länge sedan fina M Picaut Ansiktsrengöring) och den här gången ska vi titta lite närmare på lyxiga M Picaut Precious Oil, den dyraste och mest exklusiva hudvårdsprodukten i sortimentet.

PRECIS som namnet ponerar (Precious = Värdefull) är det här en ansiktsolja att beteckna som relativt ”lyxig”, men allt beror ju såklart vad man jämför med. Vidare är oljan avsedd att vara ett så kallat anti-age serum, men det är ju som bekant inte helt solkart vad forskare och experter anser om hudvårdsprodukter som påstår sig kunna stoppa åldrandet. Får därför, precis som vanligt, göra en bedömning utifrån mina egna preferenser.

Produktbeskrivning:
Precious Oil är, som nämnt, ett anti-age serum avsett att ge näring och skapa förutsättningar för en silkeslen hud. Ingredienser såsom lipo-peptider är tänkt att öka hudens egna produktion av kollagen, med syftet att minska fina linjer och rynkor. Serumet är baserat på exklusiva vegetabiliska oljor från certifierade ekologiska odlingar. M Picaut Precious Oil består bland annat av aprikoskärneolja, jojoba och havtornsfröolja som ska:

  • Minskar fina linjer och rynkor.
  • Stimulera nybildandet av kollagen.
  • Ger närings åt torr hud.

Användning:
Du behöver bara en eller ett par droppar på ansikte, hals och eventuellt dekolltage. Väldigt dryg olja, ett par droppar räcker lång väg, slösa ej!

Doft:
Estetik:
Effektivitet::
Totalbetyg:
MINA REFLEKTIONER:
SÅ GRYMT d-vla härlig! Nu tänker jag släppa på allt var sval, distanserad objektivititet heter och stämma in i en förbehållslös hyllning, för den här ansiktsoljan är så bra att det inte är sant. För det första är jag egentligen ingen större användare av ansiktsolja. Jag brukar mest tycka att det är kladdigt och att det sällan finns någon bra tidpunkt på dagen att använda sig av ansiktsolja (den är för fet på morgonen och för kladdig innan man går till sängs…) Men den här oljan är len, smidig och minimalt kladdig; försvinner liksom in i huden och återfuktar på en närmast magiskt sätt. Härlig förpackning, fräsch doft, bara plus. Är kort sagt den bästa ansiktsoljan jag testat och den kommer från och med nu aldrig att lämna mitt badrumsskåp!
INGREDIENSER
Vatten, glycerin, alkohol, trollhasseldestillat, mandelolja, fettsyraglycerid, lysolecithin, jojobaolja, brunalg, gurkextrakt, irisrotextrakt, björkbarksextrakt, lera, äkta eteriska oljor, limonene, linalool, citronellol, geraniol, citral, eugenol.