under

Luxsit Caring Balance Facial Cream, ansiktskräm


SVENSKA Luxsit Organics levererade fint i min förra test av Luxsit Enligt Exfoliating Ansiktsmask och den här gången är det dax att testa Luxsit Caring Balance Facial Cream . Detta är en ansiktskräm som jag varit nyfiken på ett bra tag, inte minst eftersom den är avsedd för känslig och ”stressad” hud. Visserligen mår min hud alldeles utmärkt, men den är reaktionärt larmande på starka krämer och naturlig hudvård där tillverkaren använder stora doser eteriska oljor.

SEN ÄR det förstås inte entydigt vad just min hud, eller din hud, kommer att ”reagera” på. Naturlig hudvård är, sitt namn till trots, ofta uppbyggd av en komplex väv av vegetabiliska oljor, eteriska oljor, örter och andra ingredienser. Men i fallet med Caring Balance Facial Cream verkar det som om Luxsit snarare fokuserat enkelhet och milda, välbalanserade ingredienser. Vilket passar syftet med en ”Caring” ansiktskräm alldeles utmärkt.

Produktbeskrivning:
ENLIGT PRODUKTBLADET är det här en ansiktskräm för dig med stressad, känslig hud. Krämen är sammansatt av utvalda ekologiska oljor från växtriket, antioxidanter och vitaminer samt mjölktistel som motverkar stressymtom i huden.

Noterbart: Mjölktistel är för mig en ny bekantskap i sammanhang av naturlig hudvård. Såhär skriver Luxsit själva om mjölktistelns egenskaper på sin hemsida: ”Mjölktisteln innehåller Silymarin som med sin anti-inflammato riska motverkar stresssymtom i huden. Silymarin är även en an tioxidant som tillsammans med druvkärnoljan stödjer hudens naturliga barriär samt arbetar i hudens innersta lager.”

Användning:
DU APPLICERAR ansiktskrämen på noggrant rengjort ansikte och hals; lätta cirkelrörelser med fingertopparna!

Doft:
Estetik:
Effektivitet::
Totalbetyg:
MINA REFLEKTIONER:
HELT OK ansiktskräm. Precis som utlovat är den synnerligen mild, nästan eterisk – som att smörja huden med vårdande luft. Min hud säger i ärlighetens namn varken bu eller bä egentligen. OK känsla av fräschör och återfuktning efter användning, fin förpackning med Luxsits unika formspråk, en mild ansiktskräm som verkligen är just….mild. För dig med känslig hud är det här naturlig hudvård väl värd att testa!
INGREDIENSER
Aqua,Glycerine, Argana spinosa seed oil, Canola oil,Persea gratissima oil, Cetearyl olivate,Butyrospermum parki oil, Sorbitan olivate, Vitis vi nifera seed oil, Tocopherol, Arachidyl alcohol, Silybum mari anum extract, Croton lechleri resin extract, Behenyl alcohol, Arachidyl glucoside, Alcohol, Sodium dehydroacetate, Citric acid, Potassium sorbate, Fragrance/Perfume(essential oils), Limonene, Linalool.