under

Luxsit Enlight Exfoliating Ansiktsmask


LUXSIT ORGANIC är ett svenskt märke för naturlig hudvård, grundat 2007 av Jenny Kärner (fil mag. i Biomedicin från Karolinska Institutet) och drivs sedan 2008 tillsammans med Theresia Dibinger (homeopat).

JAG HAR ALLTID tyckt att det finns en geniun känsla för finess och innovation i Luxsit hudvård. Estetiken är synnerligen signifikativ, orientalisk och nordisk med sitt givna signum i de svarta, UV-skyddade flaskorna. Innehållet är alltid av naturligt ursprung, mestadels ekologiskt odlat/certifierat, med fokus på hudvård som verkligen fungerar.

LUXSIT ENLIGHT EXFOLIATING Ansiktsmask med vit Pilbark är en ny betanskap som jag länge sett fram emot att prova, inte minst eftersom jag varit nöjd med Luxsits hudvårdsprodukter i tidigare tester.

Produktbeskrivning:
ENLIGT BESKRIVNING är Luxsit Enlight Exfoliating en djuprengörande ansiktsmask, speciellt framtagen för områden i ansiktet som lätt får pormaskar och liknande ”förfetande” problematik. Bentonitleran i masken syftar till att dra ur gifter i huden och därmed rengöra porerna på djupet ”genom en naturlig elektrisk laddning”. Extraktet från den vita pilbarken innehåller naturlig salicylsyra som ger en slät och jämn hud.

Användning:
DEN HÄR ANSIKTSMASKEN APPLICERAR du på ett rentvättat ansikte. Undvik de känsliga området runt ögonen och låt masken verka i ungefär 15 minuter. Använd fingertopparna och massera lätt med cirkulerande rörelser och en gnutta vatten. Skölj sedan ansiktet och återfukta med en bra ansiktskräm. Kan brukas ett par gånger i veckan eller vid behov. OBS! Masken rekommenderas inte till känslig hy!

Doft:
Estetik:
Effektivitet::
Totalbetyg:
MINA REFLEKTIONER:
OJ DÅ, DET HÄR var minsann inga halvmesyrer! Här har Luxsit verkligen komponerat en högeffektiv ansiktsmask som rengör huden på djupet. Jag förstår dock varför det här inte är en ansiktsmask för ”känslig hud”. Efter en kvart var jag röd som en pion i ansiktet ganska länge; huden kändes både ren och aning ”medtagen”, men det dröjde inte länge förrän den blossande färgen la sig. Därefter: en härlig känsla av ren, slät och frisk hud! En veritabel DUNDER-RENGÖRING! (Men, som sagt, har du känslig hud ska du undvika den här ansiktsmasken.)
INGREDIENSER
Aqua, Glycerine, Bentonite, Cetea ryl olivate, Sorbitan olivate, Salix alba bark extract,Cetyl palmitate, Kaolin,Colloidal avena sativa Olea europea leaf extract,Sorbitan palmitate, Xanthan gum, Citric acid, Sodium dehydroacetate, Potassium sorbate, Fragrance/ Perfume(essential oils), Citral, Limonene, Linalool.