under

Love The Planet Cocoa Butter Balm


LOVE THE PLANET fick relativt usel kritik i mitt test av deras Love the Planet ansiktskräm med Neroli & Bergamott och jag tänkte därför ge företaget från UK en ny chans till upprättelse.

DAX SÅLUNDA att testa kroppskrämen Love The Planet Cocoa Butter Balm – en allround balm för hud i trängande behov av återfuktning och revitalisering. Jag ska vidare säga att jag inte riktigt förstår varför man kalllar den här produkten för en ”balm”. I mina ögon är det här en body butter, varken mer eller mindre. (Kanske är konsistensen något ”slätare” än en konvetionell bodybutter, men den skillnaden är marginell.)

Produktbeskrivning:
LOVE THE PLANET Cocoa Butter Balm är en allround balm för hud som är i behov av extra fukt. Applicera på nariga läppar, händer, fötter – alla områden som behöver fukt. En blandning av ekologiskt kakaosmör, sötmandelolja och bivax – utmärkt för både män och kvinnor.

  • Lämplig för vegetarianer.
  • Ej testad på djur.
  • Fri från mineraloljor, parabener och syntetiska ämnen.

Användning:
Smörjs på områden i behov av extra fukt: händer, armbågar, även läppar funkar fint. Kan, enligt Love the Planet, även användas i håret för att ”minimera frissighet och ge definition” (detta testade jag dock inte…)

Doft:
Estetik:
Effektivitet::
Totalbetyg:
MINA REFLEKTIONER:
YES! NÄR JAG testade Love The Planet Cocoa Butter Balm tänkte jag direkt på den där scenen i Dum Dummare när Jim Carrey brister ut i ett stort fett ”…AND TOTALY REDEME YOURSELF!!”. För det här är en duktig revansch sen min sågning av Love The Planets ansiktskräm. Här har företaget tänkt helt rätt enligt min mening. Få, högkvalitativa ingredienser i en exakt avvägd blandning. Enkelhet och reduktion. Resultatet blir en underbar Body Butter (ja, eller Body balm) med samtliga egenskaper jag söker: mild, subtil doft av kakao och snabbt återfuktande var än på min hud jag smörjer. Dessutom är förpackningen riktigt fin, helt i linje med mina estetiska ideal för naturlig hudvård. Cirka 100 kr i pris = En fullträff!
INGREDIENSER
Theobroma Cacao (Organic cocoa butter), Prunus Amygdalus (Organic sweet almond oil), Ceral Flava (Organic beewax)