under

Love The Planet, Ansiktskräm


LOVE THE PLANET är för mig en ny bekantskap, och innan jag fick den här ansiktskrämen hemskickad i brevlådan, visste jag inte speciellt mycket om konceptet. Love the Planet grundades 2002 i UK av Laura McComiskie och var från början ett hemmabaserat ”köksprojekt” (Laura stod alltså i köket och tåtade ihop hudvård). När Laura senare samma år kom till final i en uppfinnartävling föddes idéerna på att utveckla konceptet. Och idag finns Love The Planet representerade i flera länder runt om i världen.

LOVE THE PLANET är naturlig hudvård med följande egenskaper:

  • Fri från Parabener och Mineralolja
  • Artificiella färger och dofter
  • Ej testade på djur

Produktbeskrivning:
DETTA ÄR EN LÄTT ansiktskräm doftsatt med eterisk olja från neroli- och bergamott. Därtill är den berikad med ekologisk aloe vera och E-vitamin för att mjukgöra och återfukta huden. Lämpliga användningsområden är ansiktet men även torra, spruckna händer eller andra områden på kroppen i behov att extra fukt.

Användning:
Rengör ansiktet noggrant. Smörj med rena fingertoppar över ansikte, hals och dekolletage. Kan som sagt även smörjas på andra hudpartier i behov av extra fukt.

Doft:
Estetik:
Effektivitet::
Totalbetyg:
MINA REFLEKTIONER:
TEORETISKT SETT ÄR det här en utmärkt ansiktskräm. Jag tycker om enkelheten. Fokusen på hudvård med ett fåtal ingredienser. Men som alla vet är det en sak att läsa om en ansiktskräm på papper. Och en annan att smörja in den i ansiktet. Min första betänklighet är doften. Jag gillar vanligtvis Neroli och Bergamott, men just i den här ansiktskrämen är doften…usch. Den luktar inte gott i förpackningen, och ännu värre efter att jag smörjt in den. Själva effekten blir inte fräsch och återfuktande, jag känner inte att min hud reagerar positivt på den här krämen. Nej, det här var ingenting för mig. (Kommer däremot att testa fler hudvårdsprodukter från Love The Planet framöver.)
INGREDIENSER
Aqua, Aloe Barbandensis,iPrunus Amygdalus Dulcis,iSodium Stearoyl Lactylate,lOleo Europaea, Glycerin,lTocopherol Acetate, CitrusiBergamia, Citrus Aurantium,lPhenoxyethanol, Benzyl Alcohol,lPotassium Sorbate, LacticlAcid.