under

i+m Hydro-Performance, ansiktskräm


TYSKA i+m NATURKOSMETIK är ett synnerligen välrenommerat varumärke för naturlig och ekologisk hudvård. Företaget grundades för över 30 år sen i Berlin och har sedan dess varit en ledande aktör i Europa inom naturlig hudvård med 100% vegetabiliska ingredienser.

SJÄLV HAR JAG testat flera hudvårdsprodukter från i + m Naturkosmetik genom åren och kommit att förknippa varumärket med 2 egenskaper. Det ena skulle vi, i brist på mer målande uttryck, kunna benämna som ”kompetens” och den andra som ”prisvärt”. Vi skulle med andra ord kunna formulera det här konceptet som kompetent naturlig hudvård till bra priser.

DAGKRÄMEN jag testat, vars fullständiga namn lyder i+m Naturkosmetik Hydro-Performance Daycream, Aloe Vera & Granatäpple (30 ml), är inget undantag från regeln och lyder under följande produktfilosofi:

  • Alla produkter är fria från syntetiska tillsatser och mineraloljor
  • Innehåller alltid över 95% ekologiska ingredienser
  • Utan parabener
  • 100% vegan, dvs. utan animaliska ingredienser
  • 100% certifierad naturkosmetik av BDIH
  • Återvinningsbara och miljövänliga förpackningar
  • Utvecklas och tillverkas utan djurförsök

Produktbeskrivning:
Enligt produktbladet är Hydro-Performance Day Creme  en vitaliserande dagcreme för normal eller torr hud. Tanken är en snabb återfuktning från Hyaluronsyra och aloe vera juicen samtidigt som antioxidanterna från granatäpple och E-vitamin skyddar huden mot fria radikaler och vitaliserar cellernas syreupptagning. Hydro-Perfomance Day Creme avser att göra huden mjuk, och elastiskt samtidigt som den ger en naturlig lyster. Den är även tänkt att fungera som förberedande underlag för make-up.

Användning:
DET HÄR HANDLAR om en dagkräm (dagcreme) och ska därför smörjas på morgonen när huden är ren och utvilad. Idealet är att du rengör du hud noggrant innan du går och lägger dig och sen, på morgonen, smörjer med i+m Hydro-Performance, direkt när du vaknat.

Doft:
Estetik:
Effektivitet::
Totalbetyg:
MINA REFLEKTIONER:
YES, DET HÄR VAR bra grejer! Lite som jag uttryckte mig i inledningen av den här recensionen, så tycker jag att den här dagkrämen bär upp uttrycket ”kompetent naturlig hudvård” på ett ypperligt sätt. Det är inte den bästa dagkrämen jag någonsin testat, men en av de allra mest prisvärda. Sannolikt är det här en av de bästa dagkrämerna/ansiktskrämerna i nischen under två hundra spänn. Doften är subtil och fräsch, förpackningen praktiskt (pumpfunktioner gör att man alltid för rätt mängd), cremen är effektiv och väldigt återfuktande, även för riktigt torr hud som min just nu. Estetiskt finns mer att önska av i + naturkosmetik, men vem bryr sig för det här priset?
INGREDIENSER
Vatten, Aloe Vera, Sötmandelolja, Vetagroddolja, Jojobaolja, Fettalkohol, Avokadoolja, Förtjockningsmedel, granatäppelolja, vildrosolja, fettvax, kokosglycerin, veg, glycerin, hyalurinsyra, morotsextrakt, xanthan, denat. alkohol, apelsinexktrakt, parfym, e-vitamin, fytinsyra, veg, mjölksyra, limonene, linalool