under

Dr Hauschka Moisture Daycreme, Ansiktskräm


DÅ VAR DET DAX att testa en ”klassiker” i sammanhanget, Dr Hauschka Moisture Daycreme – en ansiktskräm och dagkräm för normal och torr hud. Är du något sånär bekant med naturlig hudvård som nisch har du säkert hört talas om Dr Hauschka tidigare. En kvalificerad gissning är att Dr Hauschka är ett av europas, om inte världens, största varumärken för naturlig hudvård. Grundstommen för företaget skapades redan 1935 i Tyskland och idag finns det ett hundratal olika produkter i Dr Haushkas hudvårdsserie. Och ja – jag har faktiskt testat Moisture Daycreme tidigare. Fick några duttar av en vän som verkligen älskar all hudvård från Dr Hauschka, men den här gången har jag fått förmånen att testa en egen flaska 🙂

Produktbeskrivning:
Enligt produktbeskrivningen är Dr Hauschka Flytande Dagcreme för Normal/Torr hy ett fuktighetsbevarande örtextrakt som aktiverar hudens naturliga fuktighetsförsörjning. Ingredienserna är baserade på högvärdiga växtextrakt som är tänkta att aktivera hudens naturliga fuktighetsprocesser. Framförallt passar den här ansiktskrämen torr eller normal hy i behov av snabb återfuktning.

Användning:
EFTERSOM DR HAUSCHKA Moisture Daycreme är just en ”dagkräm” så rekommenderas att du använder den här morgonen efter rengöringen. Alltså att du rengör ansiktet på kvällen innan du går och lägger dig och sedan påbörjar en ny dag med att smörja dig med dagkrämen. Som vanligt: smörja ansikte och hals med rena fingrar och lätta cirkelrörelser – och undvik att smörja på den tunna huden under ögonen!

Doft:
Estetik:
Effektivitet::
Totalbetyg:
MINA REFLEKTIONER:
DET HÄR ÄR EN härlig klassiker bland dagkrämer och ansiktskrämer. Jag gillar i princip allt. Vad gäller estetiken har jag alltid tyckt om Dr Hauschkas förpackningar och ”känsla” för formgivning. Den här snygga pump-förpackningen i guld är inget undantag. Min enda lilla betänklighet är doften; aningen, aningen för skarp för att jag ska ge den full pott. Jag skulle rent allmänt önska att fler tillverkare av naturlig hudvård kunde vara lite mer sparsamma med de eteriska oljorna (i detta fall förefaller Dr hauschka ha tagit i lite för mycket med Limonene). Men det är egentligen bara petitesser. Jag är som du säkert redan vet känslig när det gäller dofter. Det bästa med krämen är effektiviteten och känslan. Precis som utlovat får min hud en riktigt glädjekick och känns både mjuk och återfuktad.

INGREDIENSER
Aqua, Anthyllis Vulneraria, Prunus Armeniaca, Alcohol, Hamamelis Virginiana, Prunus Dulcis, Olea Europaea, Daucus Carota, Arachis Hypogaea, Triticum Vulgare, Hypericum Perforatum, Glycerin, Calendula Officinalis, Lecithin, Buxus Chinensis, Parfum, Limonene, Linalool, Farnesol, Benzyl Benzoate, Geraniol, Citronellol, Benzyl Salicylate, Citral*, Algin, Xanthan Gum