under

Ansiktskräm – välj naturlig hudvårdDet kan vara en djungel att botanisera bland hudvårdsprodukter. Inte minst gäller detta ansiktskrämer. Det är inte så konstigt. Varje människa som besökt en skönhetsbutik, vare sig den är digital eller fysisk, vet vilket gigantiskt utbud det finns av olika ansiktskrämer. Frågan blir förstås: hur väljer man rätt?

För det första kan det vara bra att veta vilka ansiktskrämer du bör utesluta. Mitt tips är att välja bort ansiktskrämer med ingredienser som kan vara skadliga för din hud. Att välja rätt ansiktskräm handlar alltså till stor del om att vara välinformerad.  Du måste kunna läsa en ingredienslista och förstå vad de olika ingredienserna står för.

Det sistnämnda är dock inte alltid så lätt.  Idag finns det nämligen fler syntetiska substanser och konstiga ämnen i vår hudvård än det går att räkna till. Och kosmetikabranschen är kreativ: det kommer ideligen nya substanser, ny kombinationer av kemikalier och syntetmassor.

Välj naturlig hudvård – välj bort kemikalier

Uppenbart att undvika är omdebatterade ämnen såsom urea, parabener, liquid paraffin, petrolatum, paraffin wax och mineralolja. Men som sagt kan listan göras ofantligt mycket längre. Ett annat sätt, som är lättare, är att aktivt välja naturlig hudvård eller ekologisk hudvård. Väljer du dylik hudvård som är certifierad, kan du vara säker på att du slipper dessa trista substanser och istället ger din hud näring.