under

Naturlig hudvård – bäst för din hud på lång sikt

Ekologisk och naturlig hudvård verkar vara en nisch i stark antågande. Det är inte så konstigt. Fler och fler konsumenter upptäcker hur bra denna typ av hudvård fungerar på LÅNG SIKT, och hur den  levererar resultat som vida överstiger billiga, kemiskt framställda dussinprodukter. Resultat kommer alltid att tala för sig själv.

Denna typ av hudvård är också ett utmärkt val om du har känslig, allergisk hud. Äkta naturliga hudvårdsprodukter är nämligen fria från syntetiska ingredienser, konserveringsmedel och kemiska substanser som kan reta och i vissa fall till och med skada din hud och kropp. (Och har istället sin grund i bland annat vegetabiliska oljor och eteriska oljor.)Vissa skulle säga att detta är skrämselpropaganda, och visst, det är det kanske också. Å andra sidan är huden kroppens största organ och givetvis bör vi tänka på hur vi behandlar detta viktiga organ.

Speciellt du som varje dag använder skönhetsprodukter och hudvårdsprodukter bör tänka efter vad dessa egentligen innehåller. Shampoo, balsam, fuktighetskrämer, tvål, rengöringskräm, kropplotion, deodorant och smink -ja, listan kan göras lång. Samtliga dessa använder du direkt mot din hud och många gör det utan att ens reflektera över vad de egentligen innehåller. Med tanke på att det är ett välkänt faktum att huden aktivt konsumerer (eller ”dricker” som vissa uttrycker saken”) ingredienserna i skönhetsprodukter som bör man tänka efter vad det är huden dricker. Det är ganska logiskt, eller hur?

Minst lika effektiv som syntetiska hudvård

Naturlig hudvård är minst lika effektiv som syntetisk, men utan de trista biverkningarna. Frågan är väl då: varför finns det syntetisk, kemisk hudvård överhuvudtaget? Möjligtvis är det en förenkling, men ett givet svar är förstås för att det är billigt att framställa. Kosmetika och hudvård är idag en mångmiljardinstri och som på alla kommersiella marknader vill företagen känna pengar. Och kan man göra det genom att industrialisera tillverkning utan att konsumenterna klagar så…gör man det . Men nu verkar det som om konsumenterna börjar vakna. Och vaknar konsumenterna, då lyssnar företagen.