under

Benzoin – eterisk olja


BENZOIN är en eterisk olja som kallades för ”benjaminharts” när den först infördes till Europa, har en söt doft som påminner om bensoedroppar. Detta är en tjockflytande, brun och lite klibbig eterisk olja med flera skyddande och ”tröstande” egenskaper. Bland annat är den slemlösande, bar för inhalering och skyddar och läker narig hud och självsprickor. Benzoe har sin naturlig växtplats i sol och värme och ger tröst åt hjärta och själ, läker och lugnar, inte minst under kall vintertid.

SJÄLV HAR jag använt benzoin eterisk olja i varma bad/ångbad under just vintetid. Inte minst för dess förmåga att verka slemlösande. Dessutom har den en väldigt lugnande, tröstande doft som skapar lugn, ro och harmoni i rummet.

Egenskaper och Användningssätt

  • MENTALT/EMOTIONELLT: Läkande för trasiga nerver och känslor, vid dålig kommunikation, sorg, rädsla, isolering, känsla av kraftlöshet.
  • FÖR ANDNINGSVÄGARNA: Bronkit, katarr, hosta, förkylning, halsont, lungantiseptikum
  • FÖR MUSKLERNA: Vid reumatism, reumatiska besvär och ledinflammation
  • NATURLIG HUDVÅRD: Bra för sprucken, torr och irriterad hud, sår, ärr, stimulerar cellbildning.
  • ANVÄNDS ÄVEN VID: Massage, hudkräm, aromalampa, doftkuddar.

OBS! Varning: Använd alltid Benzoin sparsamt. Viss risk för ökad hudkänslighet kan förekomma. Benzoin kan verka sömngivande i höga doser.

FAKTA>>

Latinskt namn:Styrax benzoe
Typ av växt: Högt träd
Ursprungsland: Tropiska asien
Användbar växtdel: Harts
Extraktionsmetod: Extraktion med lösningsmedel
Beståndsdelar: Benzoe-och kanelsyra, vanilj.
Doft: Söt, vaniljliknande

Kommentarer


SOM INGREDIENS I NATURLIG hudvård hittar vi Benzoin i hudvårdsprodukter med fokus på läkning och revitalisering. En av oljans mest framträdande kännetecken för hudvård är dess fuktgivande och sammandragande egenskaper, men även dess antiseptiska och sårläkande.

Dessutom stimulerar den, precis som Neroli, nybildning av hudceller, vilket gör den till en idealisk substans i naturliga hudvårdsprodukter med fokus på anti-age.

”Fuktgivande, sammandragande och stimulerar nybildning av hudceller”

BENZOIN är även uppskattad i hudvård som är just vårdande, då den har flera egenskaper som snabbt återfuktar torr, livlös och sprucken hud.

Läs mer om andra eteriska oljor:

Powered by WordPress. Designed by WooThemes