under

Avokadoolja


Köpa Avokadoolja

VILL DU TESTA på Avokadolja har Crearome en rå, kallpressad Avocadoolja på 100 ml för 55 kr. Så här beskriver Crearome själva sin avokadoolja: ”Olja utvunnen ur avocadons fruktkött. Halvfet, mild och näringsrik. Bra i de flesta produkter samt vid torr och trött hud som saknar lyster. Innehåller: Lecitin, E-vitamin, Växtsteroler.”

Gå till sidan för Avocadoolja>>
Gå till sidan för vegetabiliska oljor>>

Om Avokadoolja

  • Eng: Avocado oil
  • Latinskt namn:< Persea gratissima
  • Ursprung: Centralamerika
  • Sammansättning: Fet olja
  • Syfte i hudvård: Skyddande, vitaliserande
  • Typ: Passar torr och mogen hud, samt problemhy

Bakgrund och tillverkning av Avocadoolja

AVOCADOOLJAN kommer från avocadoträdets frukter, ett träd som blir mellan tre till fyra meter högt i odlad form men som kan stiga upp till 20 meter (!) i sin vilda motsvarighet. Ursprungligen växer avocadoträdet i centralamerika men odlas idag i varma länder och områden som Florida, Spanien och Australien.

EN MOGEN AVOKADOFRUKT ger ungefär 15-20% olja och främställs genom torkning och kallpressning. Avocadooljan består till över en femtedel av mättade fettsyror vilket kan leda till att den stelnar vid förvaring i ett kallt kylskåp. Trots att avocadooljan är en väldigt fet olja, absorberas den realtivt snabbt av huden.

3 fakta om Avocadoolja

  • 1. Erkänt funktionell olja för torr och inflammerad hud
  • 2. Innehåller stora mängder E och D-vitamin samt steroler med läkande effekter vid hudproblem
  • 3. Tillsammans med eteriska oljor kan den användas som hudolja vid reumatiska besvär

Mina reflektioner

FÖR DET MESTA tänker jag på Avokadoolja som en bra basolja i naturlig hudvård, med sina mjukgörande och skyddande egenskaper och, inte minst, sitt exceptionellt vitaminrika innehåll. Därför går den också att använda till lite allt möjligt: i krämer, lotions och som ren hudolja.

”Mjukgörande och skyddande egenskaper”

Jag har även läst att den ska vara positiv för ”kvinnor i övergångsåldern med hudproblem” men därom kan jag inte uttala mig (återkom och fråga mig om en 20-30 år så ska jag svara om detta stämmer:)). Man kan även använda den i blandningar med eterisk olja (ex. av rosmarin) för att stimulera hårväxten.

Powered by WordPress. Designed by WooThemes